Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip directly to content

Gyakran feltett kérdések

Átlagosan mennyi alvásra van szükségünk?

Egy egészséges embernek körülbelül 7 óra alvásra van szüksége, de ez egyénenként változhat. Az alvásigényünk az életünk során mindig változik: az újszülötteknek napi 20 óra alvásra van szükségük, ezzel szemben a felnőttek 6-9 órát alszanak. Életünk második felében általában kevesebbet alszunk.

Egészséges az ebéd utáni alvás?

Ha nincsenek alvászavarai, nyugodtan pihenhet ebédidőben. Másrészről alvászavarral küzdőknek nem javasolt a napközbeni rövid szundítás, mert az alvásnyomás aránytalan csökkenéséhez vezethet. Ha alacsonyabb az alvási nyomásunk, akkor az éjszakai alvás kevésbé mély és rövidebb lesz. 

Igaz, hogy az éjfél előtti alvás a legegészségesebb?

Nem feltétlenül! Az alvás az éjszaka első felében a legjobb. Testünk funkcióit számos hormon szabályozza, amik hatással vannak a napi/esti ritmusunkra is, és ezáltal az alvásunkra is. A kortizol, vagyis a stresszhormon különböző mennyiségben szabadul fel napközben és este. A kortizol szintje este a legalacsonyabb, illetve az éjszaka első óráiban, majd hajnali 2-4 felé megemelkedik, és legmagasabb pontját röviddel ébredés után éri el. 1

A Baldivian Night gluténmentes?

Igen, a Baldivian Night gluténmentes.

Milyen kölcsönhatások ismertek?

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett/alkalmazott, valamint szedni/alkalmazni tervezett egyéb gyógyszereiről. A szintetikus nyugtatókkal történő egyidejű alkalmazáshoz orvosi diagnózis és orvosi felügyelet szükséges.

A macskagyökér azonnal hat?

Mivel a hatása fokozatosan alakul ki, a macskagyökér nem alkalmas az idegesség okozta alvászavarok akut kezelésére.

Az optimális hatás elérése érdekében 2-4 hétig tartó folyamatos alkalmazás javasolt. Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei 14 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

Van-e mellékhatása a Baldivian Night-nak?

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. Emésztőrendszeri tünetek (pl. hányinger, hasi görcsök) léphetnek fel a Baldivian Night bevétele után.

Mi a készítmény javasolt adagja?

Ha az orvos másképp nem rendelkezik, akkor a készítmény javasolt adagja felnőtteknél, időseknél és 12 év feletti serdülőknél naponta 1 bevont tabletta lefekvés előtt fél-egy órával. Szükség esetén az este folyamán korábban is bevehető még egy adag. Ha a tünetek két héten túl fennállnak, forduljon orvoshoz!

A tabletta bevétele után reggel frissen ébredek?

A Balvidian Night bevétele utáni reggel nem jelentkezik álmosságérzet.