Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip directly to content

Gyakran feltett kérdések

Átlagosan mennyi alvásra van szükségünk?

Egy egészséges embernek körülbelül 7 óra alvásra van szüksége, de ez egyénenként változhat. Az alvássigényünk az életünk során mindig változik: az újszülötteknek napi 20 óra alvásra van szükségük, ezzel szemben a felnőttek 6-9 órát alszanak. Életünk második felében általában kevesebbet alszunk.

Egészséges az ebéd utáni alvás?

Ha nincsenek alvászavarai, nyugodtan pihenhet ebédidőben. Másrészről alvászavarral küzdőknek nem javasolt a napközbeni rövid szundítás, mert az alvási nyomás aránytalan csökkenéséhez vezethet és ha alacsonyabb az alvási nyomásunk, akkor az éjszakai alvás kevésbé mély és rövidebb lesz. 

Igaz, hogy az éjfél előtti alvás a legegészségesebb?

Nem feltétlenül! Az alvás az éjszaka első felében a legjobb. Testünk funkcióit számos hormon szabályozza, amik hatással vannak a napi/esti ritmusunkra is és ezáltal az alvásunkra is. A kortizol, vagyis a stressz hormon különböző mennyiségben szabadul fel napközben és este is. A kortizol szintje este a legalacsonyabb, illetve az éjszakai első órákban, majd hajnali 2-4 fele megemelkedik és a legmagasabb pontját röviddel ébredés után éri el. 1

A Baldivian Night gluténmentes?

Igen, a Baldivian Night gluténmentes.

Milyen gyógyszerkölcsönhatások és egyéb interakciókat ismerünk?

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett/alkalmazott, valamint szedni/alkalmazni tervezett egyéb gyógyszereiről. A szintetikus nyugtatókkal történő egyidejű alkalmazáshoz orvosi diagnózis és orvosi felügyelet szükséges.

A macskagyökér azonnal hat?

Mivel a hatása fokozatosan alakul ki, a macskagyökér nem alkalmas az alvászavarok akut kezelésére. Az optimális hatás elérése érdekében 2-4 hétig tartó folyamatos alkalmazás javasolt. Ha a tünetek 2 hétig tartó folyamatos alkalmazás ellenére sem enyhülnek, vagy súlyosbodnak, keresse fel orvosát.

Van-e mellékhatása a Baldivian Night-nak?

Mint az összes gyógyszer, ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, bár ezek nem mindenkinél jelentkeznek. Gasztrointesztinális tünetek (pl. hányinger, hasi görcsök) léphetnek fel a macskagyökér készítmények elfogyasztása után. 

Mi az adagolási javaslat?

Ha az orvosa nem rendelkezik másképp, akkor az ajánlott adagolás felnőtteknél, az időseknél, és a 12 év felettieknél naponta egyetlen tabletta lefekvés előtt fél-egy órával. Szükség esetén az este folyamán korábban is bevehető még egy adag. Ha a tünetek két héten túl fennállnak, forduljon orvoshoz!

A tabletta beszedése utáni nap frissen ébredek?

A Balvidian Night szedése utáni nap nem jelentkezik álmosságérzet.